voorbeeld van 50 leuke dingen om in 3D te printen - title image

50 leuke dingen om in 3d te printen (2020)

Verveeld door zinloze 3D-printerprojecten? Geen ideeën voor 3D-printen? Bekijk deze lijst van september 2020 met coole dingen om in 3D te printen die echt nuttig zijn.

Net als wij ben je enorm enthousiast over de mogelijkheden van 3D-printen. Helaas is het landschap vol met onzin, prullen en ornamenten. We verdrinken bijna in 3D-geprinte objecten die niemand wil of nodig heeft.

Laten we dingen maken die nuttig zijn! Hier is een lijst met 50 leuke dingen om in 3d te printen. Laat zien dat er een dagelijkse en praktische toepassing is van de prachtige technologie die 3d printen heet.

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: LED Lamp
(Bron: Thingiverse)

Waarom zou je veel geld uitgeven aan een draagbare led-lamp als je een beetje kunt uitgeven en er in plaats daarvan een kunt printen? Dit model ziet er geweldig uit, wordt gevoed door een USB-oplaadbare lithiumbatterij en kan met een druk op de knop van kleur veranderen. Het 3D-printen van de body is relatief eenvoudig, maar je hebt basiselektronica nodig om de montage te voltooien.

Wie heeft het gemaakt? Antonio Garcia

Waar te downloaden : Thingiverse

2 INSTRUMENT Gitaar

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Guitar
(Bron: Gad Blog)

Hoewel goed gedocumenteerd met eenvoudig te volgen instructies, is deze Stratocaster geen project voor beginners. Het printen van de behuizing is het gemakkelijkste onderdeel, maar montage, bedrading en afstemming verfijnd dit project tot iets dat alleen voor de toegewijde is.

Wie heeft het gemaakt? Gary A. Donahue

Waar te downloaden : Gad Blog

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: combinatieslot
(Bron: Cults)

Dit aanpasbare combinatiehangslot heeft een twist: de volgorde van de nummers die je kiest, is belangrijk. Druk eerst de 3-, 4- of 5-cijferige variant van het slot af. Kies vervolgens de daadwerkelijke code. We weten niet zeker of we iets waardevols aan dit slot zouden toevertrouwen, maar als je de onderdelen in PETG print , moet het behoorlijk stevig zijn.

Wie heeft het gemaakt? Plasticpasta

Waar te downloaden : Cults

4 FOTOGRAFIE- Lensdophouder

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Lens Cap Holder
(Bron: MyMiniFactory)

Als je van DSLR-fotografie houdt, weet je dat lensdoppen een eigen leven lijken te leiden – ze raken gemakkelijk kwijt. Bespaar jezelf de pijn van een onbeschermde lens door deze lensdophouder af te drukken die je op de camerariem kunt bevestigen.

Wie heeft het gemaakt? Anabta

Waar te downloaden : MyMiniFactory

SPELLEN – Opvouwbare dobbelstenenhouder

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: opvouwbare dobbelstenenhouder
(Bron: Thingiverse)

Een unieke dobbelsteentoren voegt een beetje flair toe aan jouw tafel spellen . Helaas zijn veel van deze torens behoorlijk groot om op te slaan. Dit slimme model vouwt in elkaar tot een kwart van zijn oorspronkelijke hoogte.

Wie heeft het gemaakt? Adam Clugston

Waar te downloaden : Thingiverse

5 GEREEDSCHAP Ratels

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Ratchets
(Bron: Sridev / Prusa Printers)

Rommelige kabels houdt je in toom met deze handige kleine klem. Dit model is in één keer te printen, je hoeft niets in elkaar te zetten. Er zijn twee maten (25 en 40 mm) en twee versies (een met stompe tanden) verkrijgbaar.

Wie heeft het gemaakt? fns720 .

Waar te downloaden : Prusaprinters

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: slanke creditcardportemonnee
(Bron: Thingiverse)

Druk op de knop aan de achterkant van deze portemonnee en er schuiven maximaal vijf pasjes uit. De print bestaat uit slechts drie delen, en heeft montage-instructies op de Thingiverse-pagina.

Wie heeft het gemaakt? Aljaz Titoric .

Waar te downloaden : Thingiverse .

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: standaard voor wattenstaafjes en -schijven
(Bron: Thingiverse)

3D-printen is geweldig om dingen schoon,  opgeruimd en georganiseerd te houden. Deze standaard biedt ruimte aan een goede voorraad wattenstaafjes en -schijven.

Wie heeft het gemaakt? Ruvim Kub .

Waar te downloaden : Thingiverse .

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Coffee Bike Holder
(Bron: MyMiniFactory)

Dit kleine gadget is ontworpen om je favoriete ochtendbrouwsel in te bewaren terwijl je naar je werk fietst. Het is gemakkelijk te printen, je hebt alleen wat schroeven nodig om hem aan je fiets te bevestigen. Om de stevigheid te garanderen, moet het worden geprint met 30-50 procent vulling en alle andere delen met 100 procent vulling.

Wie heeft het gemaakt? Jack Imakr .

Waar te downloaden : MyMiniFactory .

9 DECORATIEF: Vinyl Record muursteun

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Vinyl Record Wall Mount
(Bron: Cults)

Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk die zeldzame verzamelaarseditie van je favoriete plaat in handen. Door deze muursteun voor vinylplaten af ​​te drukken, kunt je genieten van de uitstraling van dat geweldige kunstwerk. Héy, ze noemen het niet voor niets “cover art”.

Wie heeft het gemaakt? JBrum360.

Waar te downloaden: Cults

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Anti-Gravity Planter
(Bron: Cults)

Een simpele maar geweldige tensegrity plantenbak, die eruitziet alsof hij in de lucht zweeft. Hij wordt omhoog gehouden met touwtjes die slim gebruikmaken van natuurkunde. De plantenbak heeft geen afwateringsgat, dus zorg ervoor dat je eerst een laag grind toevoegt om je plant blij te houden.

Wie heeft het gemaakt? Camillo Addis .

Waar te downloaden : Cults

11 OPSLAG: Dremel Bit-opslag

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: Dremel Bit Storage
(Bron: Thingiverse)

In elke werkplaats is een rommelige gereedschapslade. Maar met dit Dremel bit opslagstation krijg je in ieder geval al je boren netjes gesorteerd. Als je wilt dat de module stevig is, kun je deze beter printen met een hoog opvulpercentage.

Ontwerper Steve Boswell ontwierp ook coole gratis soldeer-, draad- en gereedschapsstations, die de moeite van het bekijken waard zijn.

Wie heeft het gemaakt? Steve Boswell

Waar te downloaden : Thingiverse

12 OPSLAG: Doos met veer

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Spring Loaded Box
(Bron: Sunshine, YouTube)

Deze doos wordt geleverd met een slim ontworpen 3D-geprint veermechanisme. Druk gewoon op een knop en de doos klapt open. En het beste: je hoeft niets te monteren, want alles wordt in één keer geprint.

Wie heeft het gemaakt? Zonneschijn

Waar te downloaden : Cults

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: metrisch meetapparaat voor schroeven
(Bron: Thingiverse)

Is dit een M2- of M2.5-schroef? Is het 12 of 14 mm lang? Met deze 3D-geprinte tool kun je snel metrische schroeven en bouten sorteren en meten in maten variërend van M2, M2.5, M3, M4 of M5 met lengtes van 4 mm tot 50 mm. De maatvoering van de schroefdiameter is een eenvoudige go / no-go-spelingcontrole die sneller is dan het inrijgen van een schroef.

Who made it? Chris Heerschap.

Waar te downloaden : Thingiverse

14  Opruimen: Telefoonhouder met klem

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: telefoonstandaard snel vastpakken / loslaten
(Bron: Thingiverse)

Deze telefoonstandaard biedt niet alleen meerdere kijkhoeken, maar biedt ook een snel grijp- / ontgrendelingsmechanisme, waardoor de telefoon stevig in de standaard wordt vergrendeld en losgelaten wanneer je hem oppakt. Het ontwerp werkt goed met grotere smartphones en is volledig bedrukbaar. Uitgezonderd van een kleine trekveer die moet worden geïnstalleerd bij het monteren van de standaard.

Wie heeft het gemaakt?  Arron Mollet

Waar te downloaden? Thingiverse

15 HUISHOUDARTIKELEN: Gootsteen Afvoerzeefje

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Kitchen Sink Drain Strainer
(Bron: Thingiverse)

Als je gootsteen vaak verstopt raakt met stukjes voedsel en ander keukenafval, zal deze kleine zeef je leven makkelijker maken. Het is het best geprint in ABS of PETG om heet water te weerstaan ​​en kan worden geprint zonder ondersteunende structuren. Print het gewoon, pluk het van het bed en begin ermee.

Wie heeft het gemaakt? Eduardo Foltran

Waar te downloaden : Thingiverse

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: DaVinci Catapult Gift Card
(Bron: Thingiverse)

Deze door Leonardo DaVinci geïnspireerde katapult-cadeaubon kan in één keer 3D worden geprint. Behalve een klein stukje draad heb je geen extra onderdelen nodig. Alles is ontworpen om vast te klikken, dus er is geen lijm nodig. Print het, bouw het, schiet wat weg.

Wie heeft het gemaakt? Brian Brocken

Waar te downloaden : Thingiverse

17 GEREEDSCHAP: Deur Opener

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Door Opener
Deuropener (Afbeelding: Ghost Design, via Cults)

Deze tool helpt je om te voorkomen dat je deurknoppen, handgrepen, liftknoppen, lichtschakelaars en andere dingen aanraakt waarmee je tijdens de Coronavirus-crisis niet in contact wilt komen. Als extra traktatie kan deze deuropener worden gebruikt met een haak, om de boodschappentas mee naar huis te nemen. Perfect voor het doen van de boodschappen (en vergeet niet je masker te dragen.)

Wie heeft het gemaakt? Ghost-ontwerp

Waar te downloaden: Cults

18 GEREEDSCHAP: Noodfluit

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Emergency Whistle
Noodfluit (Afbeelding: Supinemonkey, via Thingiverse)

Hoe kan zoiets kleins en lichts zo ongelooflijk luid zijn? We hebben ons aandeel 3D-geprinte fluitjes gezien, maar deze is luid op een ander niveau. We raden je ten zeerste aan je oren te bedekken en mensen en huisdieren de kamer te laten verlaten wanneer je hem test.

We hebben een aantal van deze noodfluitjes geprint (zorg ervoor dat je ze zonder steunen/supports print) in slechts een paar uur. Het was gemakkelijk om met PLA te printen; PET-G daarentegen is misschien niet het perfecte materiaal, omdat er stringing kan optreden.

Wie heeft het gemaakt? Klokkenluider

Waar te downloaden: Thingiverse

19 Opruimen: Spool Tool Desk Holder

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Spool Tool Desk Holder
Gereedschapskist voor gebruikte filamentspoelen (Afbeelding: Matterhackers, via MyMiniFactory)

Als je veel 3D-print, ken je dat knagende gevoel als je een lege filamentspoel weggooit: zou dit plastic onderdeel niet op de een of andere manier kunnen worden hergebruikt? Moet het echt op een stortplaats belanden? Daarom heeft Matterhackers de Spool Tool uitgevonden.

Hiermee ruim je een puinhoop van gereedschappen, spuitmonden, lagers, SD-kaarten, USB-sticks etcop. Het kan ook worden aangepast aan jou behoeften en bevat verschillende bestanden om jou gereedschappen speciaal in te delen.

Wie heeft het gemaakt? Matterhackers

Waar te downloaden: MyMiniFactory

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: mechanische Iron Man SD-kaarthouder
Mechanische Iron Man SD-kaarthouder (Afbeelding: ExtraChegg, via Thingiverse)

Avengers: Endgame is lang genoeg uit geweest om nu cool te zijn met spoilers, toch? ja toch?! Stop met lezen als je de film nog niet hebt gezien. Iron Man sterft aan het einde. Offert zichzelf op om Thanos uit zijn bestaan ​​te halen. Deze informatie is niet eens relevant voor de afdruk.

Een zeven delige print, gebruik rood en goud filament voor de authentieke Iron Man-look. Zilver en grijs of zilver en blauw zouden ook moeten werken, als War Machine en Rescue je favoriete mech-suit zijn met superkrachtloze superhelden.

Wie heeft het gemaakt? ExtraChegg

Waar te downloaden: Thingiverse

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: StrandBox - Small Gadgets Storage Box
StrandBox (Afbeelding: guomo_design, via Thingiverse)

Nog een andere opbergdoos die je kan bedrukken. De tijd gaat komen dat we dozen nodig hebben voor deze dozen. Daar zijn we zeker van, vooral omdat deze door Death Stranding geïnspireerde StrandBox gewoon te mooi is om te laten liggen. Het is klein, stapelbaar, heeft scharnieren die ter plekke kunnen worden geprint, vastklikken… en het werkt.

Wie heeft het gemaakt? gumo_design

Waar te downloaden: Thingiverse

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Photographic Sweep Stand
Photographic Sweep Stand (Afbeelding: HPaul, via Thingiverse)

zolang we allemaal opgesloten zitten, kunnen we deze door quarantaine geïnduceerde sociale media net zo goed een beetje professioneler maken. Met deze eenvoudige afdrukbare papierstandaard kun je een vel papier gebruiken als een gladde achtergrond, voor het fotograferen van kleine objecten.

Wie heeft het gemaakt: HPaul

Waar te downloaden? Thingiverse

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Impossible Table
Onmogelijke tabel (Afbeelding: Oak600, via Thingiverse)

Het is duidelijk dat de onmogelijke tafel gewoon mogelijk is, anders zouden we dit niet schrijven. Door gebruik te maken van een structureel principe genaamd tensegrity – (spanningsintegriteit) – gebruikt de Impossible Table de spanning tussen de onderdelen om het uiterlijk te krijgen van een zwevende tafel, hier alleen vastgemaakt door snaren.

Wie heeft het gemaakt? Eik600

Waar te downloaden: Thingiverse

24 Opruimen: Kabel organizer

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Cable Organizer
Kabelorganisator (Afbeelding: Papos98, via Thingiverse)

Je hebt kabels en het is een bende. Doe er iets aan! Het is notabene 2020. Breng je huis op orde.

Wie heeft het gemaakt? Papos98

Waar te downloaden: Thingiverse

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Square Textured Box
Vierkante doos met textuur (Afbeelding: Syboulette, via Cults)

We hebben een zwak voor gestructureerde dingen. Direct gerelateerd aan de Cylinder Textured Box verderop in deze lijst, ziet deze nieuwe er goed uit. Een lastige print in verband met kromtrekken, zet de hitte op die printbedden aan, mensen.

Wie heeft het gemaakt? Syboulette

Waar te downloaden: Cults

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Self-Righting Gimballed Drinks Holder
zelf-richtende Cardanische bekerhouder (Afbeelding: 3D-Designs, via Cults)

Deze print-in-place cardanische bekerhouder doet het zware werk voor je en houdt jou drankje rechtop als je dat niet bent. geen supports nodig, en in 1 keer printen.

Wie heeft het gemaakt? 3D-ontwerpen

Waar te downloaden: Cults

27 SNACK OPSLAG: Oreo-doos

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Oreo Box
Oreo Doos(Image: Gianluca Rolle, via MyMiniFactory)

We hebben hier gemengde gevoelens over. Een Oreo die je niet kunt eten. dat gezegd hebbende, ziet deze 3D-afdrukbare Oreo-achtige container er realistisch uit, niet? Een maxi-Oreo voor het bewaren van gewone Oreo’s. Je zou er waarschijnlijk zelfs een dubbele in kunnen passen, als je geluk hebt.

Wie heeft het gemaakt? Gianluca Rolle

Waar te downloaden: MyMiniFactory

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: meest voorkomende metrische moeren en bouten - M2 tot en met M20
Meest voorkomende metrische moer en bout – M2 tot M20 (Afbeelding: TheTNR, via Cults)

Kijk, nog steeds mooi en eenvoudig – geen chique prints die allemaal stijl en geen inhoud hebben. Hier is een cluster van veelvoorkomende moeren en bouten, van piepkleine M2’s (die we waarschijnlijk niet zouden proberen af ​​te drukken op een desktop) helemaal tot aan de dikke M20. Handige stand-ins voor je volgende project als je in de problemen zit en iets bij elkaar moet houden.

Wie heeft het gemaakt? TheTNR

Waar te downloaden: Cults

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: volledig 3D-afdrukbare draaitafel
Volledig 3D-printbare draaitafel (Afbeelding: Bribro12, via Thingiverse)

Draai dingen rond dit nieuwe jaar, met deze 3D-printbare draaitafel. Geschikt om te koppelen aan een 3D-scanner of camera voor fotogrammetrie (of om vloeiende gif’s van je beste prints te krijgen), dit hele apparaat kan 3D-geprint worden – geen extra’s nodig.

Wie heeft het gemaakt? Bribro 12

Waar te downloaden: Thingiverse

30 FOTOGRAFIE: Goodman AA Lensadapter

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Goodman AA
Goodman AA (Bron: Goodman Lab, via Goodman Lab)

Een van de meer uitgebreide en specifieke builds die we op deze lijst hebben vermeld, de Goodman AA. Deze schopt VSCO de troon met echte fysieke hardware, waarvan het meeste is geprint, en de voldoening geeft van een goed gemaakt project.

Door een transparantiefilter toe te voegen aan je smartphone fotos, zijn de resultaten verbluffend goed . Aanmelden bij de Goodman-website is nodig om toegang te krijgen tot de bestanden, maar dat is niet erg, aangezien er een heleboel andere open-source camera- en knutselprojecten zijn die in inactieve handen kunnen worden aangepakt.

Wie heeft het gemaakt? Goodman Lab

Waar te downloaden: Goodman Lab – (gratis) login vereist

31 ONDERDELEN: Universele ritssluiting

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Universal Zip Toggle
Universele ritssluiting (bron: Josh Forwood, via MyMiniFactory)

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Een ritssluiting breekt, vloekwoorden worden uitgesproken en een oude sleutelhanger wordt gebruikt om je tas weer te kunnen sluiten. Maar niet langer! Deze moeiteloze tweedelige print haalt je uit de problemen

Wie heeft het gemaakt? Josh Forwood

Waar te downloaden: MyMiniFactory

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: flesopener en doppistool
Flesopener en doppistool (Bron: 3Deddy, via Thingiverse)

Bij het aanpakken van een probleem wordt vaak gezegd dat je niet moet proberen het wiel opnieuw uit te vinden. De eenvoudigste oplossing is vaak de beste. Maar laten we eerlijk zijn, als het aan jou lag, en het voor de lol door de kamer zou kunnen schieten, zou dat best gaaf zijn.

Voor deze flesopener-gadget, heb je alleen een paar eenvoudige geprinte stukken en een elastiek nodig (plus een paar schroeven) om het plezier te beginnen.

Wie heeft het gemaakt? 3Deddy

Waar te downloaden: Thingiverse

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Mechanical Keyboard - SiCK-68
Mechanisch toetsenbord – SiCK-68 (bron: FedorSosnin, via Thingiverse)

Meer een project van een aantal dagen dan eventjes printen, gezien de bedrading en het gedoe met firmware. Maar dit mechanische toetsenbord is, zoals de naam al doet vermoeden, te ziek om te laten liggen. De kleuren, de compactheid, mechanische schakelaars en bevredigend eenvoudige maar mooie geprinte onderdelen zorgen allemaal voor een cool ogend randapparaat, dat je met trots zou gebruiken.

Een beetje verwennerij voor degenen die de middelen hebben om het eens te proberen (staat in de planning!)

Wie heeft het gemaakt? FedorSosnin

Waar te downloaden: Thingiverse

34 AUDIO: Headset houder

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Headset Holder
Headset houder (Bron: Heliox, via Cults)

We zullen altijd een zwak hebben voor de Eend koptelefoon houder , maar deze houder is bij uitstek cooler. We hopen dat je Frans op de middelbare school goed is, want de instructies zitten in een YouTube-video van de Franse zender Heliox. Automatische ondertiteling for the win!

Wie heeft het gemaakt? Heliox

Waar te downloaden: Cults

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: koelkast opbergdoos
Koelkastopslagdoos (bron: Cerega, via Cults)

Houd de enige ware liefde in je leven georganiseerd, dankzij deze handige kleine opbergdoosjes van Cults-gebruiker Cerega. Plaats het op een plank in je koelkast en geniet van de eindeloze mogelijkheden van netjes georganiseerde dadels.

Wie heeft het gemaakt? Cerega

Waar te downloaden: Cults

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Air Raid Siren - Handslinger versie 2
Air Raid Siren – Handslinger versie 2 (Bron: MLeph, via Cults)

Deze met de hand bediende luchtalarmsirene bestaat uit meer dan een dozijn geprinte onderdelen, en enkele lagers, die afzonderlijk moeten worden besteld. Hij biedt een goede balans tussen moeite om te monteren en potentieel als een irritant middel. Leuk ding.!

Wie heeft het gemaakt? MLeph

Waar te downloaden: Cults

37 Gadget: Slimme portemonnee

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Smart Wallet
Smart Wallet (bron: b03tz, via Thingiverse)

Slim in de zin dat een portemmonee slim kan zijn. De Smart Wallet heeft een handige set ruimtes voor je dagelijkse benodigdheden, in een slank ontwerp, in zakformaat.

Met ruimte voor een sleutel, parkeerbonnetje, creditcards en een paar bonnetjes. De wallet waaiert subtiel uit om de kaarten te kunnen pakken. Het enige wat ie niet kan is Netflix spelen of je lichten aanzetten.

Wie heeft het gemaakt: b03tz

Waar te downloaden: Thingiverse

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Parametric
Parametrisch printen van doosjes (bron: Greg Zumwalt / MyMiniFactory)

Handig als je lui bent is alles wat in een keer kan worden geprint – complexe functies met een minimum aan inspanning, zonder te sleutelen.

Deze zelfsluitende doosjes in 1 print zijn best bijzonder. Hoe opwindend doosjes kunnen zijn..

Er staat ook een Fusion360-bestand bij, waarmee je het model naar wens kunt schalen zonder de afdrukbaarheid van het scharnier te verpesten (direct schalen in Cura werkt niet lekker, hierdoor komt het scharnier los of vaster dan bruikbaar).

Wie heeft het gemaakt? Greg Zumwalt

Waar te downloaden:  MyMiniFactory

39 Opruimen: USB-kabelorganizer

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: USB Cable Organizer
Prachtig georganiseerd. (Bron: Kanata / Thingiverse)

Wat is het? Heeft je USB-kabels? Zijn ze een puinhoop? Valt je leven uit elkaar? Als je de eerste twee vragen met ja hebt beantwoord, kan deze handige organizer je helpen. Er zijn vier verschillende versies, dus kies degene die het beste bij jou situatie past. Het is ook draagbaar, indien nodig.

Wie heeft het gemaakt: Kanata

Waar te downloaden:  Thingiverse

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: zakclip met schroefdop
Tasclip met schroefdop (Afbeelding: Minkix, via Thingiverse)

Uw typische print-in-place zakclip krijgt een nieuwe mogelijkheid, namelijk een schroefdop met snelle toegang. Het is een van die printen die zo eenvoudig en effectief is; we vragen ons af waarom niemand er eerder aan dacht.

Wie heeft het gemaakt? Minkix

Waar te downloaden: Thingiverse

41 Opruimen Pen- en potloodhouder

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: pen- en potloodhouder
Pen- en potloodhouder. Door BeeVeryCreative, via Cults

Is het een ijsberg? Een smeltende bijenkorf? Dat laatste is hoogstwaarschijnlijk, aangezien deze creatie het werk is van de Portugese 3D-printfabrikant BeeVeryCreative. Het is cool, bochtig en houdt je briefpapier stationair.

Wie heeft het gemaakt:  BeeVeryCreative

Waar te downloaden:  Cults

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Groovi Monster Sound Amplifier
Groovi Monster geluidsversterker. Door 3DShook, via Cults. geprint in blauw, hard ABS

Dit is een passieve versterker voor je smartphone, die een beetje extra “oomph” toevoegt aan die blikkerige luidsprekers wanneer je je deuntjes laat horen. Wat niet zo passief is, zijn die uitgestrekte armen. Het wordt niet voor niets een Groovi Monster genoemd.

Wie heeft het gemaakt:  3DShook

Waar te downloaden:  Cults3D

43 TUIN Plantygon

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Plantygon

Ontworpen door PrintFutura voor een groeiende collectie vetplanten, kunnen deze stapelbare geometrische plantenbakken worden geconfigureerd om uit te lekken in aangrenzende blokken of helemaal niet (als je de niet-drainerende versie print). Een simpele en stijlvolle print.

Wie heeft het gemaakt: PrintFutura

Waar te downloaden: Cults

44 KEUKEN Kubus meten

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Measuring Cube

Het feelgood-succesverhaal van 3D-printen in 2018 is er al; een simpele maar totaal ingenieuze meetkubus voor in de keuken. Elke kant van de kubus heeft een sleuf om een ​​levensmiddel af te meten in kopjes (voor Amerikaanse gerechten) of metrisch (voor alle anderen). Het beste geprint in PETG-materiaal om de voedselveiligheid te maximaliseren.

Wie heeft het gemaakt: iomaa

Waar te downloaden: Thingiverse

Afbeelding van coole dingen om in 3D af te drukken: glijdend woordwijzigingsteken
Schuivend woordwijzigingsteken (Afbeelding: MiddleFingerBoss, via Thingiverse)

De inhoud van een vaatwasser is de Schrödinger’s Cat van huishoudelijke apparaten; zowel schoon als vuil totdat een object wordt verwijderd of erin wordt geplaatst. Feit.

Geef dit kwantumspel in jou w voordeel en weet of het bestek schoon is of dat de mokken smerig zijn met deze ingenieuze verschuifbare vuile / schone tekst die kan worden geprint.

Wie heeft het gemaakt: MiddleFingerBoss

Waar te downloaden: Thingiverse

46 HUISHOUDEN Self-Watering Planter

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Self-Watering Planter

Kamerplanten sterven door verwaarlozing? NOOIT MEER. Print deze automatische plantenwaterer af en jou geweten blijft schoon. Vooral handig voor keukenkruiden, waar je ze tot een week langer kunt laten duren door ze opnieuw in te potten in dit handige apparaat.

Wie heeft het gemaakt:  Parallel Goods

Waar te downloaden:  Cults3D

47 ACCESSOIRES Labyrint geschenkdoos

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Labyrinth Gift Box

Als het gaat om het geven van geschenken, is contant geld niet het meest fantasierijke cadeau. Verpak je aantekeningen in een spannender pakket met deze Labyrinth Gift Box. Er is maar één correct pad, dus de gelukkige ontvanger zal er behoorlijk aan moeten werken om de prijs te ontgrendelen die erin is verborgen.

Wie heeft het gemaakt:  Robert

Waar te downloaden:  Thingiverse

Knijp elke laatste druppel tandpasta uit de tube met deze tube tandpasta knijper. Het print in drie afzonderlijke delen en is breed genoeg voor de meeste tubes op de markt. Niet alleen een cool ding om te 3D-printen, maar ook iets om je adem muntachtig fris te houden.

Wie heeft het gemaakt:  Justin Otten

Waar te downloaden:  Thingiverse

49 Spellen & HOBBIES Kaartspelenschudder

Afbeelding van Cool Things to 3D Print: Card Deck Shuffler

Degenen die geneigd zijn tot mid-shuffle onhandigheden, jou gebeden voor het redden van pokergezicht worden beantwoord! MyMiniFactory-gebruiker LarsRb heeft deze kleurrijke creatie bedacht met als enig doel om met succes kaartspellen te schudden tot de officiële pokerkaartgrootte.

Wie heeft het gemaakt: LarsRb

Waar te downloaden: MyMiniFactory

Je ogen bedriegen je niet. Dit waanzinnig coole ding om te 3D-printen is een digitale zonnewijzer. En het werkt echt. De vorm van de zonnewijzer is ontworpen om alleen de juiste stralen op de juiste tijd en in de juiste hoek door te laten, zodat hij de werkelijke tijd kan weergeven met intervallen van 20 minuten. Alleen operationeel bij daglicht, uiteraard tussen 10.00 en 16.00 uur.

Wie heeft het gemaakt:  Mojoptix

Waar te downloaden:  Thingiverse

 

Dit artikel is een vertaling van het origineel. Op basis van de creative commons (CC BY 4.0) licentie.

Origineel: hier
Auteur: hier
Creative Commons(CC BY 4.0): hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *