uitzicht vanuit een tent naar de bergen op een camping matras

Beste camping matras van 2021 review. Uitgerust wakker worden zonder klachten.

Ik heb hem gevonden, de beste camping matras die er is!

Na veel camping matrassen te hebben getest en menig slechte nachten te hebben gehad in caravans en campers en vele nachten in de tent, heb ik eindelijk een camping matras gevonden die mijn thuis matras evenaart, als hij niet beter is… Ongelofelijk!

Ik vertel je graag mijn verhaal hoe ik geen andere matras meer zou willen, mocht je direct door willen naar de 5 beste matrassen, klik dan hier.

Hoe ik de beste camping matras heb gevonden

Hoe ben ik er bij gekomen vraag je je af. Nou voor een paar weken geleden was ik door de rug gegaan en kon helemaal niks meer. Er was echter toch een weekend kamperen geboekt en ik heb me over laten halen om mij, achter in een camper, te laten vervoeren naar de camping. Hier ging echter wat aan vooraf.

De overweging was namelijk, thuis in bed of gezellig tussen vrienden buiten op de camping. Hier was niks op in te brengen echter het daadwerkelijk liggen op een matras op de camping laat snel te wensen over. Nou ben ik al enige tijd rug patiënt en een moeilijke slaper dus zo makkelijk was ik niet over te halen. Tot dat mijn vrienden zeiden: ” Leen onze camping matras even en probeer die even thuis vanmiddag in de woonkamer”. Zo gezegd zo gedaan.

De kampeer matras die m’n slaapervaring volledig heeft veranderd

Het was een Exped MegaMat Duo 10 LW, dus 10cm dik en zelf opblaasbaar. Ik heb er een middag op gelegen en het was geweldig!

Geen kou van de vloer, geen transpiratie door slechte ventilatie en ik voelde de vloer niet. Tevens is dit kampeer matras helemaal vlak aan de bovenzijde dus je ligt ook nog eens recht. Dit was niet te vergelijken met alles waar ik ooit op had gelegen.

De vulling van de matras voelde zacht maar ook stevig. Met lucht kon ik de gewenste hardheid fantastisch regelen en het traagschuim zorgde er voor dat het leek alsof ik lag op een wolk.

slapen in tent met rugklachten

Niet langer getwijfeld en de beste matras direct besteld

Na deze middag heb ik mijn vrouw een laten bestellen van 15 cm gewoon omdat het kon. Dikker is nog lekkerder dacht ik. Maar de 10cm deed eigenlijk niks onder voor de 15cm.

We hebben er voor gekozen deze te bestellen bij de bekendste webshop van nederland, omdat we zekerheid wilden hebben

Ik kan me voorstellen dat als je wat zwaarder bent dat het natuurlijk wel gaat uitmaken. Met de 10cm zou je dan effectief meer lucht toevoegen dan bij de 15cm wat zal resulteren in een wat hardere ervaring van het campeer matras. Voor de goede orde ik weeg ongeveer 90 kilo 🙂 .

Ik was niet meer van de matras af te slaan

Ik heb het hele weekend door gebracht op en rondom de matras. Buiten in de zon en slapen in de tent. Aan het eind van het weekend was mijn rugpijn op zijn retour en kon ik zelfs weer een beetje auto rijden. Dit zegt natuurlijk wat over mijn rug en het verloop van de klachten en misschien niet direct wat over de kampeer matras. Echter, ik heb het vaker in de rug. Heb een beginnende hernia in de onderrug en ben vaker met deze klacht op de koffie gekomen.

Slapen in de tent met rugklachten bleek geen enkel probleem meer

Ik vond het geweldig slapen, zelfs met rugpijn. Ik kijk uit naar toekomstige kampeer uitjes met mijn nieuwe matras want lekker slapen is natuurlijk de helft van je vakantie beleving. Je gaat tenslotte kamperen voor de gezelligheid maar vooral ook voor je rust!

Verwen je zelf op vakantie of wanneer je uit logeren gaat, of iemand krijgt en koop een campeer matras van EXPED uit de serie Megamat!

 

De 5 beste camping matrassen

Dat dit de absolute toppers zijn van camping matrassen lijkt me nu wel duidelijk. En het leek me wel zo eerlijk om voor je uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn met deze topper.

De kampeer matrassen zijn er in verschillende soorten, diktes en groottes. Voor het gemak hebben we deze voor je op een rij gezet.

Exped MegaMat 10 LW self inflating slaapmat

De Megamat 10 LW van Exped is de kampeer en camping matras voor als je tijdens kamperen net zo comfortabel wilt slapen als thuis. Perfect voor als je genoeg hebt gehad van de dunne matjes. Dit is de ultieme mat voor kamperen of logees.

De Megamat 10 LW heeft ook zijn eigen review, omdat hij juist zo comfortabel is.

Het pakformaat en het gewicht (2,2kg) zijn onvoorstelbaar als je bedenkt hoe comfortabel dit ligt. Ik vind dat deze mat beter ligt dan mijn matras thuis. Comfort is niet het enige pluspunt. De naden van de Megamat zijn extreem duurzaam en dit matras is zelfopblaasbaar.

Mocht je een harder matras fijn vinden, geen probleem. Met de bijgeleverde minipomp voeg je snel extra lucht toe.

 • Super comfortabel slapen
 • Aparte ventielen voor opblazen en het laten leeglopen
 • Uitstekende isolatie (-40)
 • Ruime hoes
 • 5 jaar garantie

Exped MegaMat 10 LXW slaapmat

Dik, dikker, dikst! Veel warmer en comfortabeler wordt het niet in je tent of slaapvertrek.
Niet de meest ideale matras (‘matje’ dekt de lading niet bij deze joekel) voor lichtgewicht trekkings. Maar als dat niet je prioriteit is, dan slaap je op de Megamat 10 overal gewoonweg fantastisch.
De LXW variant heeft dezelfde eigenschappen als de LW, waar je hier meer over kan lezen.
 • Ligt comfortabel
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met de afbeelding
 • Prijs is het dubbel en dwars waard

Exped MegaMat Duo 10 LW+ slaapmat

De Megamat Duo LW van Exped voor 2 personen is een van de meest comfortabele kampeer matrassen wanneer je niet alleen bent. Dit is de ultieme mat voor als je met de auto of camper op vakantie gaat.

Met de Duo hoef je niet bang te zijn dat je weinig slaap krijgt. De slaapmat is ook erg geschikt voor logees of wanneer je zelf uit logeren gaat.

Het is echt iets voor jou als je het liefst je eigen matras mee zou willen meenemen op vakantie, maar niet kan vanwege de ruimte. Gelukkig,  kan dat met deze mat wel. De Megamat Duo stop je gemakkelijk weer terug in de zak. Deze geweldige mat is zelfopblaasbaar. Je kan de mat echter wat extra volume geven met de bijgeleverde minipomp mocht je wat harder willen liggen.

 • Super comfortabel slapen (zacht oppervlak)
 • Aparte ventielen voor opblazen en het laten leeglopen
 • Uitstekende isolatie (-40)
 • Ruime hoes
 • 5 jaar garantie

Exped MegaMat Max 15 (Duo) LW+ self inflating slaapmat ruby red

De Megamat Max 15 Duo LW+ van Exped voor 2 personen is megagroot, megacomfortabel en vooral megawarm. Dit is de ultieme mat voor het basiskamp, de camper en voor destads-nomaden, voor wie lekker slapen en een laag gewicht belangrijk zijn.

Uniek aan de Megamat zijn de rechte zijden, waar andere matten aan de randen taps toelopen, is de Megamat ook vlak aan de zijkanten. Zo kan je niet van het matras afrollen. De naden zijn hoogfrequent gelast en daarmee extreem duurzaam.De mat is zelfopblaasbaar en wordt geleverd inclusief minipomp om de mat nog wat harder te kunnen oppompen.

Voorzien van aparte ventielen voor opblazen en het laten leeglopen van de mat. Zo druk je makkelijk de laatste lucht uit de mat en loopt deze niet als je de mat loslaat weer gelijk vol met lucht. De ventielen zijn plat uitgevoerd waardoor deze de mat zelf of het tentdoek niet kunnen beschadigen. De matras komt standaard met vijf jaar garantie op de Megamat.

Gegarandeerd prinsheerlijk slapen.

Exped MegaMat Max 15 LXW self inflating slaapmat ruby red

De Megamat Max 15 LXW van Exped is megagroot, megacomfortabel en vooral megawarm. Dit is de ultieme mat voor het basiskamp, de camper en voor destads-nomaden, voor wie lekker slapen en een laag gewicht belangrijk zijn.

Uniek aan de Megamat zijn de rechte zijden, waar andere matten aan de randen taps toelopen, is de Megamat ook vlak aan de zijkanten. Zo kan je niet van het matras afrollen. De naden zijn hoogfrequent gelast en daarmee extreem duurzaam.

De mat is zelfopblaasbaar en wordt geleverd inclusief minipomp om de mat nog wat harder te kunnen oppompen. Voorzien van een aparte ventielen voor opblazen en het laten leeglopen van de mat. Zo druk je makkelijk de laatste lucht uit de mat en loopt deze niet als je de mat loslaat weer gelijk vol met lucht. De ventielen zijn plat uitgevoerd waardoor deze de mat zelf of het tentdoek niet kunnen beschadigen. Wij geven vijf jaar garantie op de Megamat. Gegarandeerd prinsheerlijk slapen.

De slaapmat geschikt voor zware mensen

De EXPED matrassen zijn door de stevigheid erg geschikt voor mensen die wat zwaarder zijn. Wil je hier graag meer over weten lees dan ons artikel over de beste slaapmat voor zware mensen

 

2 thoughts on “Beste camping matras van 2021 review. Uitgerust wakker worden zonder klachten.”

 1. Welk kussen zou u aanraden voor iemand met rugklachten?
  Heb nu de Exped Megamat 10 LXW, maar naast mijn eigen kussen nog geen geschikt kampeerkussen gevonden.
  Ik hoor graag een reactie.

  1. Beste Pim,

   Welk kussen je het best kan gebruiken hangt af van het type slaper dat je bent. Daarnaast neem ik aan dat het om lage rugpijn gaat. Dus ik antwoord voor iedereen die jou vraag tegenkomt. Daarnaast kan het voorkomen dat, afhankelijk van het matras, je tijdens het slapen ‘gaten’ hebt die misschien niet goed ondersteund worden. Ook hier kan je deze openingen opvullen met een kussen wat dun is, om zo een betere ondersteuning te krijgen.
   Ik onderscheidt voor het kussen twee typen slapers. De ‘rugslapers’ en ‘zijslapers’, uitgaand van de houding waarin je het meest comfortabel in slaap valt.
   Rugslapers: Bij het slapen op je rug moet het hoofd iets dieper kunnen liggen dan bij zijslapers, dat houdt in dat je met een dunner kussen het beste resultaat krijgt. De achterkant van het hoofd loopt bol, en dat is de reden dat je hoofd dieper moet kunnen liggen. Een kussen die op de plek van je nek iets dikker is dan de rest van het kussen zal je nek net even beter ondersteunen. Een kussen onder, of net onder je knieen, zorgt er voor dat je heupen iets naar achter kantelen, wat kan helpen om de ‘holte’ van je rug beter te ondersteunen.
   Zijslapers: Zijslapers liggen het meest comfortabel met een steviger kussen. Afhankelijk van je lichaamsbouw, en de afstand van je oor tot je schouder, kies je voor een stevig dikker of dunner kussen. Dit kan wat lastig meten zijn, maar voor een spiegel, met tegeltjes achter je, kan je zien hoe groot deze afstand ongeveer is. Daar kan je dan bij de aankoop van een kussen rekening mee houden. Zijslapers kunnen ook baat hebben bij een dunner kussen voor tussen je knieen. Door je benen parallel aan elkaar te hebben, houdt je je heupen beter in 1 lijn, en lig je niet ‘getordeerd’ (heupen gedraaid) in bed.

   Deze tips heb ik gelijk ook vastgelegd in een artikel anderen te helpen deze keus te maken. Welk kussen bij rugklachten

   Sorry voor de latere reactie, desondanks hoop ik dat je met bovenstaande geholpen bent. Ik ben zelf een zij/rugslaper ( maar net wat ik op die dag fijner vindt liggen) en heb ook regelmatig lage rugklachten. Wat ik hierboven heb beschreven heeft mij in ieder geval geholpen om betere ondersteuning te krijgen, en heb hierdoor minder moeite rechtop te komen als de ‘spit’ weer terug is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *