de beste camping matrassen van decathlon - kinderen slapend in een tent

De beste camping matrassen en slaapmatten van decathlon

Binnenkort gaan de vakanties weer van start en kleine reisjes staan op de agenda. En omdat we graag voor het sporten gebruik mogen maken van de webshop van Decathlon hebben we er nu voor gekozen om te bekijken welke camping matrassen deze webshop te bieden heeft.

De grootste uitdaging op vakantie is immer de nachtrust, want comfortabel kunnen liggen op een camping of in een tent wil nog wel eens een uitdaging worden.

We hebben daarom gezocht bij onze favoriete webwinkel en de matrassen aldaar vergeleken, en uiteindelijk een overzicht voor je gemaakt.

Om jou te helpen voor jouw situatie een geschikte matras te vinden, hebben we de beste op een rij gezet..

De beste camping matrassen en slaapmatjes van decathlon

Decathlon heeft een voordeel ten opzichte van andere webshops. Ze zijn niet overladen met honderden verschillende soorten maten en keuzes voor een goede slaapmat. Ze hebben zelf opblaasbare matrassen , en matrassen die opgeblazen dienen te worden.

Alle matrassen die we hier hebben neergezet zijn te vinden bij Decathlon.

Daarnaast hebben ze ook opties die bestaan uit een slaapzak met een geïntegreerd matras. Vooral voor de trekkers en hikers onder ons ideaal, en makkelijk op te bergen als de reis verder gaat.

Ook voor elke portemonnee is iets te vinden, daarom hebben we de beste opties voor je op een rij gezet

De beste koop en een handig matras inclusief pomp: de Quechua Camping air pump

beste koop en een handig matras inclusief pomp, de Quechua Camping air pump

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Camping air pump matras bij Decathlon. Dit matras van Quechua is namelijk voorzien van een geintegreerde pomp waarbij je geen stroom nodig hebt.

Ik vind het altijd een fijn idee als ik niet met mijn mond naar de inlaat hoef. En omdat we niet altijd stroom bij de hand hebben, is het wel zo handig dat dit in het matras verwerkt zit.

Op de plek waar je het matras kan oppompen zit een luchtzak:

Op de plek waar je het matras kan oppompen zit een luchtzak

je zet simpelweg het ventiel open en begint je voet op en neer te bewegen in de hoek van de slaapzak

Hoe werkt het oppompen van dit matras

Binnenin het matras zit een poreus materiaal wat zorgt voor een luchtzak. Zodra je hier op gaat staan wordt deze lucht in het bed gepompt, en door een terugslagventiel loopt het er niet zomaar uit. Zodra je je voet hebt opgetild loopt er vrij vlot nieuwe lucht in deze ‘pocket’ en kan je de beweging herhalen. Met een pomp zoals deze kan iedereen zijn eigen hardheid bepalen.

Het matras is 70 cm breed en daarom ook geschikt voor op een veldbed, of een opblaasbaar veldbed zoals verderop in dit artikel te vinden is. De prijs van dit matras is net onder de zeventig euro


Het beste matras voor een klein budget, de Quechua basic 70cm

Dit beste matras voor een klein budget vindt je al onder de 20 euro. Dit matras dient opgeblazen te worden door jezelf, of door een pompje(wel stroom bij nodig, tenzij je een luchtpomp op accu hebt). En als je het niet erg vindt , en na je tocht nog wat adem over hebt, is dit de meest voordelige keus.

Dit opblaasbare matras weegt 1,9 kilogram, en is goed op te rollen mits je alle lucht er goed uit weet te halen.

De afmetingen van het matras zijn 190 x 70 x 16

Een andere opblaasbare matras voor hetzelfde geld is net even iets dikker. Vaak wordt een dikker matras vooral tijdens kamperen niet op prijs gesteld omdat het bij je bagage moet passen.


De beste opvolger van het budget matras: Forclaz Trek 500

beste opvolger van het budget matras: Forclaz Trek 500

Direct na het goedkoopste matras komt een slaapmat die zelf opblaasbaar is. Voor de meeste kampeerders zal het model snel herkenbaar overkomen.

Deze slaapmatten zijn zeer draagbaar, en steviger te maken door hier zelf wat extra lucht bij in te blazen.

De slaapmat is 180cm lang, 52cm breed en ongeveer 2,5 cm dik. Iets dikker als je hier zelf wat lucht bij in doet.

Deze mat valt niet onder een ‘matras’ (die zijn vaak echt dikker) maar zal voor een doorgewinterde kampeerder prima dienst doen om de nacht op door te brengen.


De beste matras onder 100 euro, de Quechua Ultim Comfort

beste matras onder 100 euro, de Quechua Ultim Comfort

Het beste matras onder de 100 euro is het zelfopblazende comfort matras van Quechua. Naast dat het matras zichzelf opblaast laat hij zich ook makkelijk weer leeglopen.

Het matras zelf is 70cm breed, supercomfortabel qua dikte, en komt geleverd in een handige draagtas met rits

Het kan even wat tijd kosten voor het matras zichzelf helemaal heeft volgezogen met lucht, maar een beetje helpen als je haast hebt kost weinig moeite.

Het matras ligt verrassend comfortabel, en heeft een isolatiewaarde (R-waarde) van 4.


Als je meer dan alleen een matras zoekt is een (opblaasbaar) veldbed ook een leuke optie

Als je de ruimte hebt en voor een echt-bed ervaring wilt gaan kan je alle matrassen ook nog eens combineren met een opblaasbaar veldbed.

Dit veldbed biedt ruimte genoeg voor de meeste matrassen, zorgt voor een hogere instap, en maakt dat je wat hoger van de vloer komt te liggen.

Extra ruimte onder je bed

Door je matras te voorzien van een opblaasbaar veldbed krijg je meer opbergruimte waar je zelf bovenop ligt. Dit maakt het heel efficient om spullen op te bergen zonder dat je meer ruimte op de vloer hoeft in te leveren. Meer plek dus voor je kampeerspullen, koffers en/of tassen. Zeker het overwegen waard

Een opblaasbaar veldbed zoals hierboven verschilt af en toe in prijs. Reken ongeveer op zeventig euro voor een model zoals hierboven afgebeeld.


Extra bescherming voor je matras met de forclaz m100 mat

Naast alle camping matrassen biedt decathlon ook bescherming voor matrassen die dit kunnen gebruiken of als de situatie er naar is. Vooral opblaasbare matrassen hebben voordeel bij een schuimmatje wat een eventueel harde en scherpe vloer bij je matras uit de buurt houdt.

De actuele prijzen voor de schuimmat kan je bekijken door op de afbeelding te klikken (externe link)

Deze schuimmat van Forclaz biedt bescherming voor alles wat je er op legt. Of dit nu je matras of de twee in een slaapzak is, tegen lekken of doorboren van je matras ben je goed beschermd.

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want voor deze beschermmat betaal je nog geen 10 euro. Hij is dun genoeg om direct bij in je matras te rollen, of om bij in je slaapzak te doen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *