Beste slaapmat voor zware mensen

De beste slaapmat voor zware mensen zijn matten die comfort bieden bij meer gewicht. Wanneer je wat zwaarder bent dan gemiddeld sta je vaak voor een uitdaging een fijne slaapmat te vinden die bij je gewicht past.

Een juiste slaapmat vinden die het gewicht aankan en daarnaast voldoende ondersteuning en comfort biedt, is belangrijk om aan je verdiende nachtrust te komen. Vooral tijdens bijvoorbeeld het kamperen, of wanneer je een logé op visite krijgt.

We hebben voor mensen die zwaarder zijn uitgezocht welke slaapmatten voor hen het meest geschikt zouden zijn.

De beste slaapmatten voor zware mensen

Een slaapmat voor zware mensen heeft meer gewicht te verdelen dan waar de meeste matten voor gemaakt zijn. Daarnaast zullen deze slaapmatten door het extra gewicht meer moeten meegeven om je comfortabel te houden.

Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar matrassen die in ieder geval niet te dun zijn, en bij voorkeur iets minder zacht dan doorsnee slaapmatten.

Om je te helpen de juiste keuze te maken zetten we belangrijke punten om op te letten voor je op een rij

Kies voor een slaapmat die gemaakt is voor extra gewicht

Niet bij alle matrassen staat altijd voor welk gewicht deze gemaakt zijn. Wat er vaak wel bij staat is voor hoeveel personen deze geschikt zijn.

Een slaapmat waar je met maximaal twee personen op kan liggen, is ook geschikt voor zwaardere mensen die er alleen op willen liggen.

De beste slaapmat voor 2 personen oftewel die extra gewicht aankan en super comfortabel en warm is, is deze:

Hou rekening met de dikte van de mat

De dikte van de mat bepaalt of je ‘de grond kan voelen’ wanneer je op je zij ligt bijvoorbeeld. Bij dunne matrasjes heb je dit effect al snel. Misschien is dit niet vervelend om in slaap te vallen, maar vaak voel je het de ochtend er na wel.

Een dikkere mat kan naast meer gewicht kunnen dragen dus ook veel meer comfort bieden. Wanneer je gaat liggen geeft een dikkere mat je veel meer comfort en sluit het op meer plekken aan op je lichaam.

Wil je dus comfortabel liggen, en het idee hebben dat je echt op kwaliteit ligt, kies dan voor dikke slaapmatten vanaf ca. 10 cm bijvoorbeeld

Een van de betere soorten dikke slaapmatten is deze van Exped:

 Kies voor een slaapmat die voldoende breed is

De meeste slaapmatten zijn gemaakt om eenvoudig mee te kunnen nemen. Het nadeel hiervan is daarmee ook vaak dat ze al snel veel smaller zijn dan een standaard matras.

Voor zware mensen geldt vaak ook dat ze wat breder zijn, en smallere slaapmatten zorgen dan voor vervelend voelbare naden of randen van de mat waar je op ligt.

Natuurlijk kan je altijd kiezen voor een tweepersoons slaapmat, maar een slaapmat van 80-90 centimeter komt al veel meer in de buurt van een echt matras.

Brede slaapmatten die om bovenstaande reden geschikt zijn voor zwaardere mensen is bijvoorbeeld deze:

 

2 thoughts on “Beste slaapmat voor zware mensen”

 1. Goedemiddag, goede slaapmat gevonden, eigen merk Vrijbuiter. 80 breed en 10 dik. Nu zou ik een veldbed of stretcher willen waar deze op past zodat ik wat hoger in en uit kan stappen, maar ik vind de juiste maat niet.

  1. Beste,

   Mogelijk bent u inmiddels voorzien van een goede oplossing, desondanks wil ik toch graag nog wat mogelijkheden voor u en andere bezoekers noemen. Het vinden van het juiste veldbed qua afmetingen werkt helaas niet altijd met een mogelijkheid de breedte van het product in te voeren als zoekterm. Daarom heb ik manueel gezocht een een paar opties gevonden:
   Veldbedden van 80cm

  2. Sol-O-Cot, 80cm breed, tot 136Kg, Prijs ca. €149
  3. Nash Indulgence, 87cm, tot 150Kg, Prijs ca. € 350
  4. De meeste veldbedden hebben echter, en vreemd genoeg, bij een max belastbaarheid van 130+ vaak “maar een breedte van” 70 cm. Mogelijk is een veldbed in deze geen goede optie, maar een demonteerbaar bedframe een nog betere keuze. vaak ook steviger. Het lijkt er op dat gemak van draagbaarheid bij veel fabrikanten de voorkeur heeft, en dat zorgt voor lichtere frames met minder max draagkracht. en zo kom je dus al snel uit op de duurdere modellen.

   modellen van 70 cm zijn er voldoende te vinden met een draagkracht rond 130, maar dan mis je wel die extra 10 cm. Die juist vanaf dit draaggewicht voor extra comfort zorgt.

   Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *