pokemon kaarten door elkaar

Pokemon verzamelmap kopen, doe je voordeel met deze tips

Serieuze Pokémon verzamelaars verzamelen de kaarten netjes in mappen.

Pokémon verzamelmappen houden je kaarten in goede conditie en bieden de beste bescherming tegen beschadigingen.

Hoe goed je met je kaarten omgaat bepaalt ook de waarde van je verzameling. Een goede verzamelmap speelt hierbij een belangrijke rol

De meeste producten die we voor je hebben getest en uitgezocht zijn van het merk Ultra Pro . Zij hebben de meeste professionele lijn aan Trading Card Game mappen.

De verzamelmappen die we hier voor je neerzetten zijn geschikt voor de normale formaat Pokémon kaarten.

De beste Pokémon verzamelmappen

De meest populaire verzamelmappen staan hier voor je op een rij.

Maak je liever je eigen verzamel map, scroll dan naar beneden voor tips om deze zelf te maken.

Sword & shield verzamelmap

Om je hele verzameling Sword & Shield kaarten veilig op te bergen, is  de 9-pocket pokemon verzamelmap van Ultra Pro de meest toepasselijke keus.

Deze portfolio bevat nu maar liefst 14 pagina’s met 9-pockets en is geschikt voor 126 kaarten (of 252 bij dubbel gebruik van een pocket).

Hier vind je aanbiedingen voor de 9-pocket

Naast de 9-pocket kent het thema ook een 4 pocket variant:

Deze map bBiedt plaats aan 40 verzamelkaarten (enkel) of 80 (dubbel). De mapo bevat 10 pagina’s (elk kan dus maximaal 8 standaard ruilkaarten bevatten), plus 2 extra pagina’s voor extra grote kaarten.

Hier zie je de prijzen voor deze Sword & Shield verzamelmap

Verzamelmap 4 pocket ( a5 formaat ) met ruimte voor 240 kaarten

4 pocket pokemon verzamelmap met charizard en pikachu op de voorkant
Verzamelmap 4 pocket

4 pocket verzamelmappen zijn er in verschillende groottes. De meest populaire 4-pocket verzamelmap kan tot 240 kaarten bevatten en heeft Pikachu en Charizard op de voorkant staan.

deze map biedt voldoende ruimte voor je kaarten, heeft 4 pockets per pagina en telt 30 pagina’s. Als je elke pocket van twee kaarten vooziet ( voor en achterkant ) kan je hier 240 kaarten in kwijt.

De map is voorzien van artwork van Charizard, Mewtwo, Pikachu en Ash. De map is op A5 formaat

Hier vindt je bovenstaande 4-pocket pokemon verzamelmap

Charizard thema verzamelmap ( 4-pocket – A5 – voor max 240 kaarten )

Verzamelmap met charizard op de voorkant
Charizard pokemon verzamelmap

Dit prachtige Charizard Pokémon album is ideaal om al je kaarten veilig in op te kunnen bergen. Bij dubbelzijdig gebruik passen er maar liefst 240 kaarten in.

Deze verzamelmap heeft 4 pockets per pagina en is gemaakt van stevig plastic. De kaft is sterk en flexibel. Met deze map kan je Pokémon kaarten – met een gerust hart – overal mee naartoe nemen.

Hier vindt je alle Charizard thema mappen

populairste verzamelmap van bol.com ( 240 kaarten – 4 pocket – A5)

populairste verzamelmap van bol.com 4-pocket a5

De populairste verzamelmap van bol.com is de ultrapro pokéball 4-pocket. In deze Pokémon verzamelmap bewaar je jouw favoriete Pokémon kaarten netjes op.

Hij bevat 10 pagina’s met elk 4 pockets. Hij is geschikt voor 80 kaarten totaal ( dubbel verpakt ) of 40 kaarten enkel verpakt.

Verzamelmap op A4 formaat ( 9-pocket – 180 kaarten max )

Pokeball pokemon verzamelmap rood boven wit onder
9-pocket pokeball thema verzamelmap

Als je overal je Pokémon kaarten hebt slingeren dan is het hoog tijd deze een goed plekje te geven. Deze A4 9-pocket verzamelmap houdt ze overzichtelijk en veilig opgeborgen.

Deze UltraPro map biedt ruimte voor 180 kaarten ( dubbel ) of 90 kaarten ( enkel ). Het is een stoere verzamelmap die ook mooi opgeborgen in de kast staat. Hiermee houdt je zeker je verzameling in topconditie.

Hier vindt je de ultrapro pokemon a4 verzamelmap

kleine Pokémon verzamelmap

De kleinere pokemon verzamelmappen zijn vrijwel altijd op A5 formaat en worden ook wel omschreven als 4-pocket mappen.

Omdat de mappen wat kleiner zijn kunnen ze niet meer dan 4 kaarten ( of pockets) hebben per pagina, als je de normale formaat kaarten hebt.

Vaak zijn de kleine pokemon verzamelmappen wat dikker als deze volledig gevuld zijn ( 4 kaarten per pagina x 30), en bieden ze ruimte aan meer kaarten ( 240 stuks bij dubbel per pocket) per map.

Dus wanneer je een kleine pokemon verzamelmap zoekt online, zoek dan op de term 4-pocket pokemon verzamelmap, en je weet zeker dat je slaagt!

Je eigen Pokémon verzamelmap maken

Je kan je eigen Pokémon verzamelmap natuurlijk ook zelf maken. Mocht een kant en klare verzamelmap zoals hierboven genoemd niet aan je wensen voldoen.

Er zijn namelijk talloze ringmappen te koop in alle soorten, kleuren, oplages en opdrukken die je maar verzinnen kan. Ook zijn er mappen te koop waar je zelf een geprint A4 achter kan doen, om die persoonlijke tint aan je verzameling te geven.

De meeste kant-en-klare artikelen bieden ruimte aan 90 of 240 kaarten maximaal. Een beetje verzamelaar heeft al snel meer dan dit, en daarom is het handig om hier zelf een map voor te maken.

Ook ben je dan vrij om zelf een leuk front te printen, of een label voor aan de zijkant. Zo geef je een persoonlijke tint aan je eigen verzamelmap, voor je eigen collectie maar ook als cadeau.

Om je op pad te helpen naar de juiste materialen, mappen, sleeves en mogelijkheden volgen nu tips om je eigen Pokémon verzamelmap te maken.

Kies voor een 4 rings A4 multomap

ringband a4 in het wit met transparante vakken om te personaliseren
Deze multomappen zijn volledig te personaliseren, door je eigen prints achter het venster te schuiven

Als eerst dien je een keus te maken uit het soort map en de grootte er van. De beste sleeves zoals de Ultra Pro sleeves passen in 4 rings multomappen. de multomappen met 23 ringen zijn hier niet geschikt voor omdat de afstand niet overeenkomt met de gaten.

Haal 9-pocket A4 insteekhoezen voor je multomap

9-pocket A4 insteekhoes van Ultra Pro
De 9-pocket A4 insteekhoezen van Ultra Pro zijn wereldwijd de populairste hoezen

De insteekhoezen die je hier kunt bestellen van Ultra Pro zijn altijd voorzien 11 perforatie gaten. Hierdoor passen ze in ‘multo’ mappen met 4  ringen hebben.

Multomappen met 3 ringen of 11 zijn echter bijna niet te vinden online. We hebben zelfs contact opgenomen met een van Nederlands grootste kantoorartikelen leverancier om hier naar te vragen.

Een oplossing hiervoor is zelf aan de slag met je perforator ( bij voorkeur een met 23 gaten) , om de sleeves te voorzien van voldoende gaten om deze op te bergen. De sleeves zijn stevig genoeg om dit te kunnen doen.

Insteekhoezen kan je bestellen per 10 of per 100. Met 9 pockets per pagina ( waar je de kaarten vaak dubbel in kan doen ) heb je al snel ruimte voor 90-180 (  bij 10 pagina’s ) of 900-1800 ( bij 100 pagina’s ) aan kaarten.

Ultra pro doos met 100 9-pocket insteekhoezen
De beste deal doe je met deze doos van 100 pagina’s met elk 9 pockets

Personaliseer je map met een eigen ontwerp

Of je nu fan bent van Pikachu, Charizard of welke ander Pokemon personage dan ook, je bent nu vrij om je verzameling een persoonlijke tint te geven.

Ben je handig met photoshop, dan kan je je eigen gezicht, of die van de jarige photoshoppen als Ash!

Heel veel plezier met het maken van je eigen verzamelmap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *