Among US - Tips - Fanart - title image

Among Us Tips, uitleg en strategie in dit razend populaire spel

Among US is het spelletje met de gekleurde ruimte mannetjes, en het verraste me. Ik wist niet dat dit spel bestond totdat een van mijn vrienden me aanspoorde om het te proberen en ik ben blij dat ik dat heb gedaan.

Pas op met verder lezen, want dit spel zet je vriendschap behoorlijk op het spel šŸ™‚

Wat is Among US

Among Us is een verborgen rollenspel waarin maximaal 10 spelers hun schip voorbereiden. Je kunt willekeurig een bemanningslid of een bedrieger zijn.

Bemanningsleden moeten het schip repareren door opdrachten uit te voeren. Tijdens het doen van opdrachten lopen ze de kans vermoord te worden door de ‘impostor’ of ‘impostors’.

De impostor (1-3 spelers) is degene die moorden kan plegen, maar moet dit doen zonder dat het opvalt. De overige bemanning moet door overleg, en goed opletten er achter komen wie deze impostor is.

Het spelletje kost op steam net geen 5 euro, en de community is razend enthousiast. Op deze Steam pagina vindt je het spel voor Steam.

Het verassende aan Among Us is dat het spel al bestaat sinds 2018, en de laatste tijd pas echt populair begint te worden. Niet gek ook want het is ook te spelen op je mobiel. Downloaden van Among us doe je via de play store, volg deze link om de pagina van Among Us te bezoeken op de Play Store

De rollen die je kan spelen

Bemanningsleden

Bemanningsleden krijgen een lijst met taken om te doen, die kort of lang kunnen duren. Terwijl ze rond de kaart lopen, is het belangrijk om hun ogen open te houden. Je kan een lijk vinden ofĀ  de bedrieger in een ventilatiekanaal zien springen. Als je dit ziet moet je hier een melding van maken en overleggen met je crew.

Als je een lijk vindt, krijg je de mogelijkheid om het te melden (‘report’) en naar de discussietafel te worden gestuurd, zodat je kunt doorgeven waar je het gevonden hebt, wie er misschien in de buurt was of vertrokken is, en kunt horen wat de anderen te zeggen hebben met betrekking tot alibi’s.

Het starten van een discussie reset ook de positie van alle spelers, en soms ook de ‘kill’ timer van de bedriegers.

In among us kan je overleggen wie de impostor is
In among us kan je overleggen wie de impostor is

Je kunt na het overleg ook stemmen, op wie je denkt dat de bedrieger is. Als de meerderheid akkoord gaat met je stem, wordt degene met de meeste stemmen uitgestoten. Je kunt op de knop voor een spoedvergadering drukken als je wat sappige informatie hebt.

Als je toevallig wordt vermoord, of ten onrechte wordt weggestemd, kun je nog steeds je taken uitvoeren.

Dode bemanningsleden die nog niet klaar zijn met hun taken tellen nog steeds mee in ieders gezamenlijke voltooiingsbalk.

Er zijn ook gebieden waar je iedereen rustig in de gaten kunt houden met beveiligingscamera’s. Ook is er een hartmonitor en detectoren, die detecteren hoeveel mensen er in een kamer zijn of welke grenzen ze hebben gepasseerd.

De bedrieger (Impostor)

Ondertussen moeten bedriegers (die afhankelijk van de host tussen 1-3 kunnen liggen) zich mengen.

Ze krijgen een lijst met nep-taken zodat ze naar het station kunnen gaan en doen alsof ze het doen, maar je krijgt het scherm niet echt. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat niemand merkt dat de gedeelde voltooiingsbalk niet beweegt als je “taken” doet.

Als je denkt dat jij en een crewmate alleen zijn, en hopelijk komt er niemand om de hoek kijken, dan kun je ze vermoorden en de nummers van de bemanning door elkaar halen (ervan uitgaande dat de cooldown klaar is).

Je kunt ook de crewmates saboteren, door de deuren op slot te doen van verschillende ruimtes. Zo kan je een crisis veroorzaken, en een sabotage starten. Wat de crewmates kan doden als ze er niet op tijd mee omgaan. Ook kan je hen belemmeren, zoals het verlagen van hun zichtbaarheid.

Je kunt ook in ventilatieopeningen springen om snel uit een gebied te komen en je te gedragen alsof je er helemaal niet was. Gebruik het ook om je te verstoppen en er ineens uit te springen als er een arme eenzame ziel langsloopt.

Bij meerdere impostors is het soms handig bij elkaar te blijven. Als je lang genoeg wacht heb je immers allebei de mogelijkheid 1 kill te maken. Zo kan je met z’n tweeĆ«n, twee crewmembers tegelijk uitschakelen. En als er een derde komt, hem de schuld geven.

Hopelijk loopt er niemand op je in of houdt iedereen de verdenkingen van jou en van iemand anders weg.

Hoe kan je winnen

Om te winnen moeten de bemanningsleden alle bedriegers vinden en uitstemmen, of iedereen zijn taken laten uitvoeren. Als je als crewmember dood gaat kan je nog steeds je taken uitvoeren. Doe dit ook, want zo kost het minder tijd voor de overlevenden om te winnen.

Bedriegers kunnen winnen door de meeste crewmates te doden (als het aantal bedriegers gelijk is aan het aantal crewmates, winnen de bedriegers). Loopt de timer af van een sabotageactie, dan winnen de impostors direct.

Dus zijn er 4 crewmembers over en 2 impostors. Wacht dan tot je beide een kill kan uitvoeren, en doe dit vervolgens voor de ogen van de crewmembers. insta win.

Among Us Tips voor het spelen

De volgende tips hebben waardevolle tactieken om het spel te kunnen winnen. De impostor kan bijvoorbeeld geen animaties laten spelen voor opdrachten, die je als crewmember wel hebt. Verderop in dit artikel kan je bij de taken zien waar je op moet letten, en zo weet je of je met de impostor te maken hebt of niet.

Among Us Tips , Teal en Black die met elkaar praten

Tips om zowel als crewmate of als impostor te gebruiken. Hoe kom je weg met moord zonder dat iemand je door heeft. Hoe voorkom je dat je weggestemd wordt ( omdat ze mogelijk denken dat hij de impostor bent). Hoe speel je veilig door zonder dood te gaan.

  1. Probeer zo snel mogelijk na een kill de groep mensen terug te vinden, en blijf er eventjes bij rondhangen. Vertel met welke kleuren je samen was bijvoorbeeld , de spelers waar je vandaan kwam. Dat bewijst dat je onschuldig bent.
  2. Blijf in de buurt van iemand anders om vertrouwen te kweken. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat hij zelf niet de impostor is!
  3. Zodra je beschuldigd wordt, kom dan met een reden waarom niet. Zeg niet klakkeloos NEE! want dat werkt vrijwel nooit
  4. Gebruik ook niet elke keer de ‘Meeting’ knop. Dit irriteert mensen en kan er voor zorgen dat je alsnog er uit gewerkt wordt.
  5. Zie je het lampje op de camera’s knipperen? Dan is er iemand bij security. Een mooie kans om rechts te saboteren, en je partner de kill uit te laten voeren.

Onderstaande tips kan je ook bekijken via de video van Clash Universe

Beveiligingscamera’s

Wanneer iemand de security camera’s gebruikt in de Security room, gaat het rode lampje op de camera’s in het level knipperen:
lampje van de camera is aan lampje van de camera is uit
Houdt deze camera’s in de gaten, want zo weet je dat iemand jou op dat moment in de gaten houdt.

Sneller starten door het laadscherm te skippen

Tijdens het laadscherm even klikken in beeld. Dit skipt de animatie er zorgt er voor dat jij sneller in positie bent dan anderen.

Houdt de TaskBar in de gaten

De impostor kan zelf geen echter opdrachten uitvoeren. Houdt de task bar in de gaten. Als het lijkt alsof hij een taak uitvoert maar de balk niet beweegt, kan je met de impostor te maken hebben.

De kanonnen van het schip bekijken

De kanonnen van het schip bekijken

Als iemand bezig is de ateroiden te beschieten, dan zie je ook de kanonnen dichtbij bewegen. Als de impostor bij het kanon staat dan beweegt deze niet. Maken dat je wegkomt dus.

Animatie moet spelen in het ziekenhuis

Animatie in het ziekenhuis of medische kamer

Er speelt altijd een animatie af als iemand op het platform staat. Zie je deze animatie niet? dan heb je te maken met de impostor.

Het vuilnis buiten zetten

Ook hier speelt een animatie af als een crewmember bezig is om deze taak uit te voeren

Groepen hebben ook voordelen als impostor

Groepen hebben ook voordelen als impostor

Speel je als impostor en zie je een groep spelers bij elkaar staan? Kruip er dan gezellig bij. De kans dat ze zien wie de impostor is, is namelijk erg klein. Het is een wat groter risico maar superleuk om een uit te voeren.

De spelers moeten wel afgeleidt zijn, want je springt bij een moord naar voren toen. Hierdoor kom je op de voorgrond te staan. Als je snel genoeg bent, kom je er mee weg.

Afstand houden van je target, of niet

Ā 

Je kan snel zien of je in het bereik bent om een kill te maken. Hierboven zie je bijvoorbeeld dat je niet heel dicht bij iemand hoeft te staan. Er komt een rode lijn om je doel heen als je dichtbij genoeg bent.

Spelen als de Impostor, tips voor sabotage

Letters victory wanneer je het spelletje weet te winnen

De impostor heeft een set skills die anderen niet hebben. Door hier handig gebruik van te maken kan je de crewmates op het verkeerde been zetten.

De mogelijkheden die je als impostor hebt:

Deuren en gebieden afsluiten via de map.

Door op het kruis te klikken van een gebied op je map kan je hier de deuren van sluiten. Zo kan je mensen opsluiten en teams opsplitsen om een snelle kill te maken. Zo kom je er ongemerkt mee weg.

Noodtaken starten

Je kan noodtaken starten die direct moeten worden opgelost door de crewmembers.Ā  Deze staan aangegeven met een oranje symbool.

Als de taak niet volbracht wordt op tijd, dan heeft de impostor gewonnen. EzPz.

Reactor taak

Deze taak heeft twee mensen nodig om af te maken

O2 zuurstof taak

Deze taak heeft ook twee mensen nodig om te voltooien

Elektriciteit

Deze hoeft maar door 1 crewmember uitgevoerd te worden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *